80 tips voor coachend leidinggeven


De managementstijl waarin vrije zelfverantwoordelijke individuen met elkaar een relatie aangaan om resultaten te bereiken

80 tips voor coachend leidinggeven Lang voordat coaching een hype werd, publiceerde Willem Verhoeven al over dit onderwerp. Coaching als management definieert hij als: managen zonder hiërarchie, sturen zonder de baas te spelen. Hij beschouwt coaching in het kader van een veranderend organisatieparadigma.

Niet hiërarchisch leidinggeven vraagt een managementstijl die in veel bedrijven nog steeds in ontwikkeling is. Deze managementstijl waarin vrije zelfverantwoordelijke individuen met elkaar een relatie aangaan om resultaten te bereiken typeert Verhoeven als 'coaching'.

In 80 tips voor coachend leidinggeven geeft Willem Verhoeven een aantal tips voor de ontwikkeling van coaching als managementstijl en het creëren van een organisatie waarin coaching als managementstijl kan gedijen.

Meer berichten in de rubriek: boekbespreking


Meer info

Superversie voor Coaches
Pagina vervallen Deze pagina is vervallen. Excuses voor het ongemak. Ga naar de startpagina van coachopleiding.info of naar.

Bespreking Een echte professional
Voldoen ware professionals aan de gestelde normen en maken zij gebruik van hun volledige potentieel? Zijn professionals die bekwaam zijn en hard werken 'echte' professionals? En zijn zij uit op hoogwaardige kwaliteit in het werk en zijn zij er op gericht om hun cliënten de hoogst haalbare diensten te bieden? Of voldoen zij weliswaar aan de normen, maar benutten zij niet hun volledige scala aan mogelijkheden en missen zij de inspiratie om hun dienstverlening naar een hoger niveau te tillen? Professionals proberen zich zo professioneel mogelijk te presenteren en de juiste dingen te doen.

Coaching Columns
Kijken met een knipoog naar coaches, managers en andere professionals Over coachen en dergelijke wordt nogal eens verheven en zelfs spiritueel gedaan.

Coaching in perspectief
Het vak coachen in historisch perspectief geplaatst In deze audio cd uit de serie van De Coachingbox wordt het vak coachen in historisch perspectief geplaatst.

coachen van collegas
Pagina vervallen Deze pagina is vervallen. Excuses voor het ongemak. Ga naar de startpagina van coachopleiding.info of naar.