coachen op gedrag en resultaat in het onderwijs


Praktijkgids voor het ontwikkelen van resultaatgericht gedrag.

Coachen op competenties Dit boek helpt u in korte tijd doelgericht te sturen op gedrag van uzelf of van anderen in de onderwijsorganisatie. De nadruk ligt op de praktijk van alledag. Centraal staan praktische voorbeelden en handige tips die voortvloeien uit jarenlange ervaring met coaching, competentiemanagement en assessments.

U vindt hierin ondermeer een beschrijving van een uniforme taal met vijfenveertig competenties die gedrag bespreekbaar en meetbaar maken. Een handige methode om gedrag concreet bespreekbaar te maken wordt gevormd door de STAR-vragen, voor het verhelderen van Situatie, Taak, Actie en Resultaat.

Deze en vele andere direct toepasbare handreikingen maken Coachen op gedrag en resultaat in het onderwijs tot de praktijkgids voor:

  • het ontwikkelen van gewenst gedrag op de werkplek;
  • het aanscherpen van coachingsvaardigheden;
  • het onderbouwen van selectie- en functioneringsgesprekken;
  • het leggen van relaties tussen de verschillende competenties;
  • het beantwoorden van vragen over de ontwikkelbaarheid van competenties in relatie tot persoonlijkheid.

Meer berichten in de rubriek: boekbespreking
onderwijs


Meer info

Budgetcoach
Cursus Budget Coach bij NHA; help mensen weer naar een financieel stabiele situatie Als budgetcoach helpt u mensen weer naar een financieel stabiele situatie.

coaching opleiding cognitieve technieken voor coaches
Pagina vervallen Deze pagina is vervallen. Excuses voor het ongemak. Ga naar de startpagina van coachopleiding.info of naar.

Van Deskundige Naar Trainer
Leer ook hoe u op een aansprekende en praktische manier een training met het gewenste resultaat voor ogen kunt ontwerpen en krachtig kunt faciliteren Biedt u trainingen over uw vak en wilt u betere interactie verwerven, vaker resultaat bereiken é er meer plezier aan beleven?In het werk! boekwerk Van Deskundige naar Trainer leert u op een aansprekende en praktische wijze een training resultaatgericht kunt ontwerpen en krachtig kunt begeleidenWat er in dit boek staat:Uw training sessies helder maken door een praktische diagnose te doen;Vanuit praktijk ontwerpen;{Variatie inbouwen met activerende werkvormen;Beter omgaan met weerstanden door andere gesprekstechnieken aan te wenden, de advocaat van de duivel te spelen en uitdagende stellingen en confronterende voorbeelden te gebruiken;Goed omgaan met emoties van de groep en van uzelf.

coachen op gedrag en resultaat in het onderwijs
Praktijkgids voor het ontwikkelen van resultaatgericht gedrag. Dit boek helpt u in korte tijd doelgericht te sturen op gedrag van uzelf of van anderen in de onderwijsorganisatie.

Coachend leiderschap
Pagina vervangen Deze pagina is vervangen door een andere pagina. Excuses voor het ongemak. Ga naar Coachend leiderschap voor de informatie die u zoekt.