Coachend leiderschap


Ondersteuning bij uw professionaliseringsproces zodat u uw medewerkers beter kunt coachen en sturen.

Coachend leiderschap Coachend leiderschap, u kunt er niet meer omheen. In steeds meer organisaties is coachen de stijl van leidinggeven, gericht op het ontwikkelen van medewerkers naar grotere zelfstandigheid.

Veel leidinggevenden vinden het lastig om deze rol op zich te nemen. Ze hebben het idee dat ze alles moeten weten, alle problemen van hun medewerkers moeten kunnen oplossen en zijn gewend dat ook te doen. Ze vinden het lastig om te delegeren, omdat ze dan de controle kwijt denken te raken. Ze zijn ervan overtuigd dat ze iedereen op dezelfde manier moeten behandelen en aansturen, terwijl iedere medewerker anders in elkaar zit en vaak ook op een andere manier wordt uitgedaagd om zich te ontwikkelen.

Coachend leiderschap ondersteunt u bij uw professionaliseringsproces en laat u nadenken over hoe u uw medewerkers stuurt en coacht en hoe u daarin nog verbetering kunt aanbrengen. U vindt veel praktische informatie, onder andere over aspecten van communicatie, feedback geven en ontvangen, interventiestijlen en de coachingscyclus. Kortom, u leert hoe u het beste uit uw medewerkers haalt.

Meer berichten in de rubriek: boekbespreking
coachend leidinggeven


Meer info

coaching per e-mail
Pagina vervallen Deze pagina is vervallen. Excuses voor het ongemak. Ga naar de startpagina van coachopleiding.info of naar.

The Coaching Manual
Pagina vervangen Deze pagina is vervangen door een andere pagina. Excuses voor het ongemak. Ga naar The Coaching Manual voor de informatie die u zoekt.

Opleiding - Grondbeginselen van coaching
Pagina vervangen Deze pagina is vervangen door een andere pagina. Excuses voor het ongemak. Ga naar ISBW Opleiding - Grondbeginselen van coaching voor de informatie die u zoekt.

Het Coachingstechnieken Boek
Een ieder die zich om professionele beweegredenen wil bekwamen in het vak als coach, heeft met genoemd boek een parel in handen Het boek: Het Coachingsmethoden Boek presenteert een brede visie op coachen met de hulp van 51 methoden om te coachen.

Stresscounselling Bij NTI
Cursus Stresscounselling bij NTI; help mensen omgaan met alledaagse problemen Leer hoe u mensen kunt helpen omgaan met hun alledaagse problemen. Dit leert u tijdens de opleiding Stresscounselling van het NTI.