Coaching in perspectief


Het vak coachen in historisch perspectief geplaatst

Coaching in perspectief In deze audio cd uit de serie van De Coachingbox wordt het vak coachen in historisch perspectief geplaatst. Ken uw geschiedenis, begrijp het nu, en zie waar coaching heengaat, hoe het vak zich ontwikkelt. U hoort waarom de Tweede Wereldoorlog een breuklijn vormt, waar de nog steeds goed te gebruiken indeling van Hersey en Blanchard en de vier coachrollen van Kinslaw vandaan komen, en van waaruit provocatief coachen en zelfregie zich heeft kunnen ontwikkelen. U krijgt ook een duidelijk beeld hoe coaching zich verhoudt ten opzichte van therapie en organisatieadvies. En al luisterend zult u merken hoe noodzakelijk reflectie en zelfregie zijn.

De rode draad in Coaching in perspectief zijn de vier kritieke succesfactoren binnen elk coachingtraject: de meetlat, eigenaarschap, de ijsberg, en de hier-en-nu situatie. Dit wordt geïllustreerd aan de hand van praktijksituaties. Ook wordt de nodige aandacht besteed aan het officiële competentieprofiel van de Stichting Coach dat gebruikt wordt voor certificering. Dit profiel maakt duidelijk hoe coaching een echte professie is geworden.

Meer berichten in de rubriek: audio cursussen
boekbespreking


Meer info

CoachingGids 2010
De gids is een goed instrument bij het maken van de juiste match tussen vraag en aanbod en de keus voor een persoonlijke of werkgerelateerde coach of begeleider Coaching in brede zin in Nederland en ook in veel andere landen de erkenning te krijgen die het verdient.

Tijdschrift Zin Magazine
Elke maand staat het blad weer vol met inspiratie ZIN Magazine staat boordevol interessante, bijzondere, leuke en praktische artikelen. Zo kunt u lezen over zowel gezondheid en financiƫn als vrije tijd en reizen, en mogen ook interviews, tips&trics, columns en adviezen niet ontbreken.

professioneel coachen van medewerkers
Pagina vervallen Deze pagina is vervallen. Excuses voor het ongemak. Ga naar de startpagina van coachopleiding.info of naar.

De Coachingbox
Pagina vervangen Deze pagina is vervangen door een andere pagina. Excuses voor het ongemak. Ga naar De Coachingbox voor de informatie die u zoekt. .

Pagina vervallen
Pagina vervallen Deze pagina is vervallen. Excuses voor het ongemak. Ga naar de startpagina van coachopleiding.info of naar voor een overzicht van alle pagina's / artikelen op deze site.