Coaching van teamleden


Een basis voor effectief en interactief coachen, waarbij de stijl van de coach haarfijn aansluit op de leerstijl van medewerkers.

Coaching van teamleden Coachen is een kwestie van communicatie en motivatie. Dit is het uitgangspunt van dit boek. Het biedt een basis voor effectief en interactief coachen, waarbij de stijl van de coach haarfijn aansluit op de leerstijl van medewerkers.

In dit boek wordt een leerroute ontwikkeld op basis van communicatie tussen de coach en de medewerkers. Daarom is er veel aandacht voor de communicatieve vaardigheden die specifiek bij het coachen horen. Iedere medewerker heeft zijn eigen stijl van leren en werken en iedere coach heeft zijn eigen stijl van coachen en leiding geven. Een goede coach kent zijn eigen stijl, maar kent ook de stijl van zijn medewerkers, hun houding en motivatie en zoekt en vindt evenwicht om stijl van coachen en stijl van leren op elkaar af te stemmen.

Op die wijze worden volgens Coaching van teamleden de persoonlijke en professionele talenten en mogelijkheden van de coach en medewerkers optimaal ontwikkeld. Angela Thomas heeft een programma ontwikkeld, een vijfstappenplan, waarin zij haar model van coachen genuanceerd en duidelijk neerzet.

Meer berichten in de rubriek: boekbespreking
teamcoaching


Meer info

coachen op competenties
Pagina vervangen Deze pagina is vervangen door een andere pagina. Excuses voor het ongemak. Ga naar coachen op competenties voor de informatie die u zoekt.

Slow Management
Stilstaan bij organiseren Slow management is een reflectief, maar erg praktisch, kritisch, maar erg constructief. Er wordt behandeld wat organisaties zijn en hoe het allmaal in elkaar zit.

professioneel coachen van medewerkers
Pagina vervallen Deze pagina is vervallen. Excuses voor het ongemak. Ga naar de startpagina van coachopleiding.info of naar.

Bye-Bye Consultant
Kijk Eens Met Een Andere Bril Op Naar Uzelf Als (zelfstandig) coach, trainer of adviseur bent u altijd zo goed als uw laatste consult. Verknalt u die bijeenkomst dat denkt u klant al snel "hij is de laatste tijd niet meer zo goed, moet de relatie toch eens overdenken".

Het Geheim Van De Trainer
Boekbespreking Het Geheim Van De TrainerHet geheim van de trainer toolbox vindt u nagenoeg alle ingrediënten om succesvol als trainer te zijn. De doos bevat de 2e editie van de bestseller Het geheim van de trainer en de Trainer Toolbox.