Coaching voor iedereen


Overzicht van methoden om in welk gesprek dan ook meer coachend te werk te gaan.

Coaching voor iedereen Coaching is voor iedereen en kan door iedereen aangeleerd worden. Vroeger werd de term gebruikt in sport en management. Nu horen we het begrip coaching steeds vaker om elke vorm van kwaliteitsvol communiceren aan te duiden.

Coaching vindt niet plaats in een probleemgericht of therapeutisch kader, wel in een context waarin men er van uitgaat dat iedereen voortdurend aan het leren is en zichzelf ontwikkelt. De coach helpt de ander om te leren, zichzelf beter te leren kennen en zijn vermogen tot zelfsturing te versterken.

Coaching voor iedereen geeft een overzicht van methoden om in welk gesprek dan ook meer coachend te werk te gaan. Bij elke methode vindt u alledaagse situaties als voorbeeld. U zult ook toepassingen vinden voor leidinggevenden, hulpverleners, loopbaanbegeleiders en zelfs verkopers. Verder wordt er aandacht geschonken aan inspiratie. Coaching heeft namelijk alles te maken met een attitude om andere mensen te wille begrijpen en hen te helpen om te gaan met datgene waarmee ze bezig zijn.

Meer berichten in de rubriek: boekbespreking


Meer info

coachen op competenties
Pagina vervangen Deze pagina is vervangen door een andere pagina. Excuses voor het ongemak. Ga naar coachen op competenties voor de informatie die u zoekt.

Coachen naar eigenheid
Pagina vervangen Deze pagina is vervangen door een andere pagina. Excuses voor het ongemak. Ga naar Coachen naar eigenheid voor de informatie die u zoekt.

coaching opleiding cognitieve technieken voor coaches
Pagina vervallen Deze pagina is vervallen. Excuses voor het ongemak. Ga naar de startpagina van coachopleiding.info of naar.

Pagina vervallen
Pagina vervallen Deze pagina is vervallen. Excuses voor het ongemak. Ga naar de startpagina van coachopleiding.info of naar voor een overzicht van alle pagina's / artikelen op deze site.

Iedereen coach! - Praktijkboek voor alledag en overal
Handvatten om coachend op te treden in de verschillende rollen die we hebben Iedereen heeft elke dag mogelijkheden om te coachen. In onze rol als collega, leidinggevende, partner, manager, projectverantwoordelijke, medewerker, vriend, leerkracht, sportinstructeur, muziekbeoefenaar of -leerkracht, theaterliefhebber, regisseur of acteur, arts of gezondheidsadviseur.