CoachingGids 2010


De gids is een goed instrument bij het maken van de juiste match tussen vraag en aanbod en de keus voor een persoonlijke of werkgerelateerde coach of begeleider

CoachingGids 2010 Coaching in brede zin in Nederland en ook in veel andere landen de erkenning te krijgen die het verdient. Het is een instrument met grote impact bij ontwikkeling van personen en bedrijven. Uit onderzoek blijkt dat coaching bijdraagt aan gezondheid en levensgeluk. De brede aanpak van steeds beter opgeleide professionals, de toenemende basiseisen van hun beroepsorganisaties, dragen bij aan een steeds betere manier van begeleiden.

De CoachingGids, in 2001 begonnen, bewijst dit jaar voor de negende keer haar bestaansrecht. Portretten in beeld en taal van coaches in de ruimste zin van het woord. De CoachingGids is erop gericht om afnemers van professionele coaches een instrument te geven bij het formuleren van hun coachingvragen. De gids is een goed instrument bij het maken van de juiste match tussen vraag en aanbod en de keus voor een persoonlijke of werkgerelateerde coach of begeleider.

Voorin de CoachingGids staat een vlot geschreven inleiding en een slimme zoekwijzer, die de gebruiker snel de juiste coach laat selecteren. Aan de orde komen o.a.: de vraag waarop men gecoacht wil worden, de kosten, de specialiteiten van de coach, coachingstijl, professionaliteit en de persoonlijke kenmerken van de coach.

Meer berichten in de rubriek: boekbespreking


Meer info

Coachen en hoe
Een beknopt naslagwerk voor iedereen die met coaching aan de slag is of wil. Coachen, en hoe is een beknopt naslagwerk voor iedereen die met coaching aan de slag is of wil.

Pagina vervallen
Pagina vervallen Deze pagina is vervallen. Excuses voor het ongemak. Ga naar de startpagina van coachopleiding.info of naar voor een overzicht van alle pagina's / artikelen op deze site.

Coaching Stijlen - 4 Grondvormen Van Coachen
De vier coach vormen of coaching stijlen waarmee u coaches en hun coaching aanpak kunt typeren Op deze pagina vindt u vier grondvormen van coachen. Natuurlijk komen deze vormen zelden 'puur' voor.

Acties die coachen tot een succes maken
De lezer wordt uitgenodigd om te ervaren door welke acties hij of zij de gecoachte het beste kan ondersteunen Over coachingvaardigheden is reeds het nodige bekend en geschreven.

Coaching In Professionele Organisaties
Hoe als manager gebruik maken van een psychologisch instrumentarium voor de persoonlijke ontwikkeling en professionalisering van medewerkers Coaching is een instrument dat organisaties toepassen voor de professionalisering van hun medewerkers.