De coachende interim manager


Geschreven voor interim-managers die het vak meer verdieping willen geven.

De coachende interim manager In De coachende interim-manager gaat de auteur in op de rollen die een coachende interim-manager succesvol maken. Het zijn de rollen van leider, manager en coach. Een coachende interim-manager is het effectiefst als hij in staat is deze rollen op een flexibele manier in wisselende situaties toe te passen.

De effectief coachende interim-manager maakt zichzelf overbodig. Het gaat erom dat een organisatie weer 'op eigen benen kan staan', de problemen weer de baas is en blijft. De coachende interim-manager steekt de helpende hand uit. Hij geeft een visie en helpt met regelen en organiseren. Zo begeleidt hij de organisatie in het nemen van eigen verantwoordelijkheid.

Jan Olivier stelt dat hij niet bezig is het wiel opnieuw uit te vinden. Hij maakt gebruik van aansprekende en praktische elementen uit de bestaande vakliteratuur en combineert deze theorie met zijn eigen visie. De auteur verwacht hiermee een bijdrage te leveren aan de discussie die moet leiden tot imagoverbetering van de interim-manager.

Het boek De coachende interim manager is geschreven voor interim-managers die het vak meer verdieping willen geven, door zich te ontwikkelen tot coachende interim-manager.

Meer berichten in de rubriek: boekbespreking
business coaching
management


Meer info

Bestuursacademie - professioneel coachen van medewerkers
Pagina vervallen Deze pagina is vervallen. Excuses voor het ongemak. Ga naar de startpagina van coachopleiding.info of naar.

Tijdschrift Zin Magazine
Elke maand staat het blad weer vol met inspiratie ZIN Magazine staat boordevol interessante, bijzondere, leuke en praktische artikelen. Zo kunt u lezen over zowel gezondheid en financiƫn als vrije tijd en reizen, en mogen ook interviews, tips&trics, columns en adviezen niet ontbreken.

Het Coachingstechnieken Boek
Een ieder die zich om professionele beweegredenen wil bekwamen in het vak als coach, heeft met genoemd boek een parel in handen Het boek: Het Coachingsmethoden Boek presenteert een brede visie op coachen met de hulp van 51 methoden om te coachen.

De Leiderschapsbox
50% korting bij intekening op de bijzondere serie audio cd's over leiderschapVandaag de dag is zowat iedereen op een zeker moment leider. U hoeft daarvoor niet noodzakelijkerwijs in de formele functie als leidinggevende te zitten.

Coach Opleiding Masterclass Coachen
7 September 2012 start nieuwe masterclass coachenDatums voor de nieuwe masterclass coachen zijn weer bekend. Deze anders dan andere opleiding coaching speciaal voor professionals in het veld met zeker drie jaar praktijkervaring in het begeleiden en/of managen van mensen - zoals daar zijn managers, trainers, adviseurs, ondernemers en coaches - richt zich op het realiseren van concreet meetbare resultaten.