De magie van coachen - Bijzondere momenten in de coachingspraktijk


Een bundel met zeer uiteenlopende meningen en ervaringen over de rijke mogelijkheden die het coachen biedt.

De schoonheid van coachen - Over vitaliserende coaching Het kan er wonderlijk aan toegaan in de coachingspraktijk. In de normale gang van zaken stelt de cliënt een vraag, de coach stelt tegenvragen - en gezamenlijk gaan ze op zoek naar helderheid en wijsheid.

Toch is het meestal de verrassende intuïtieve inval of de diepgang van de persoonlijke ontmoeting waarin de magie van coaching zich openbaart. Het zijn de momenten waarop het coachingstraject in een stroomversnelling raakt en fundamentele inzichten ontstaan.

Adriaan Hoogendijk en Annelies Kraan interviewden in De magie van coachen een aantal coryfeeën in coachingsland, onder wie Cobi Brouwer, Willem Glaudemans, Fred Korthagen, Lenette Schuijt, Saskia Teppema, Ans Tros en Roos Vonk. De kernvraag was: wat is voor jou de magie van coachen en op welke momenten ontstond zo'n fundamenteel inzicht?

Het leverde een bundel met zeer uiteenlopende meningen en ervaringen op, die alle bijdragen aan een beeld van de rijke mogelijkheden die het coachen biedt. Dit boek is een bron van inspiratie voor elke coach, en zeker ook voor hen die op zoek zijn naar coaching die het wezenlijke wil raken.

Meer berichten in de rubriek: boekbespreking


Meer info

coachen op prestatie en resultaat
Concrete handvatten voor het vormgeven van performance management in lijn met de strategie van uw organisatie. Een manager kan op de volgende twee manieren sturen op het realiseren van resultaten door uw medewerkers: Rechtstreeks afspraken met hen maken over het realiseren van prestaties.

Coachend leiderschap
Pagina vervangen Deze pagina is vervangen door een andere pagina. Excuses voor het ongemak. Ga naar Coachend leiderschap voor de informatie die u zoekt.

HBO Sportcoaching
Pagina vervangen Deze pagina is vervangen door een andere pagina. Excuses voor het ongemak. Ga naar HBO Sportcoaching voor de informatie die u zoekt.

Opleiding Individuele coachtechnieken
Wordt bekwaam in het coachen in één-op-één situaties. Door het volgen van dit programma maakt u zich onmisbare coach- en communicatietechnieken eigen om u tot professioneel coach te ontwikkelen.

De Leiderschapsbox
50% korting bij intekening op de bijzondere serie audio cd's over leiderschapVandaag de dag is zowat iedereen op een zeker moment leider. U hoeft daarvoor niet noodzakelijkerwijs in de formele functie als leidinggevende te zitten.