De TAO van het coachen


Leer hoe u als manager ook een goede coach kunt worden

De TAO van het coachen Goede coaches zijn ervan overtuigd dat de autoritaire leider - de baas - bijna is uitgestorven. Ze weten ook zeker dat tien minuten effectieve coaching iemand uren werk kunnen besparen. Een goede coach helpt anderen bij hun ontwikkeling en weet mensen te beïnvloeden.

De TAO van het coachen laat zien hoe ook ú een goede coach kunt worden. Dat hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn als het misschien lijkt. Iedereen heeft de juiste vaardigheden namelijk al in huis, u moet ze alleen nog maar verbeteren en optimaal leren benutten.

Hoe precies, dat vertelt de auteur aan de hand van het fictieve verhaal van Alex, senior manager bij een internationaal bedrijf, aangevuld met overzichtelijke theorie en oefeningen.

Zo vindt u in dit boek onder meer:

  • de zelftest voor coaches
  • het 4-stappenplan voor het geven van feedback
  • de motivatie oefening
  • de matrix van deskundigheid en motivatie voor het kiezen van een coachingstijl

Meer berichten in de rubriek: boekbespreking


Meer info

Handboek Managementvaardigheden
Bijzonder geschikt voor zelfstudie, voor de onderwijspraktijk en als naslagwerk Handboek managementvaardigheden is uitgegroeid tot een standaardwerk om toekomstige managers voor te bereiden op hun enerverende en ingewikkelde werkzaamheden.

Opleiding Coachend leidinggeven - Van den Broek en Partners
Is coaching echt overal het antwoord op? Coachen duikt geregeld op als het tovermiddel voor zelfstandigheid, creativiteit en het probleemoplossend vermogen van medewerkers.

Boekbespreking: Managers, Mantra's & Mythen
Hoe management waarheden verworden tot funeste dogma's Velen zijn bekend met mythen van managers zoals: 'de klant is koning', 'medewerkers willen niet veranderen', 'de kost gaat voor de baat uit', 'kwaliteit kost geld' en 'we moeten kiezen'.

Masterclass Coaching Voor Professionele Begeleiders
Pagina vervangen Deze pagina is vervangen door een andere pagina. Excuses voor het ongemak. Ga naar masterclass resultaatgericht coachen voor de informatie die u zoekt.

Coaching in perspectief
Pagina vervangen Deze pagina is vervangen door een andere pagina. Excuses voor het ongemak. Ga naar Coaching in perspectief voor de informatie die u zoekt.