De TAO van het coachen


Leer hoe u als manager ook een goede coach kunt worden

De TAO van het coachen Goede coaches zijn ervan overtuigd dat de autoritaire leider - de baas - bijna is uitgestorven. Ze weten ook zeker dat tien minuten effectieve coaching iemand uren werk kunnen besparen. Een goede coach helpt anderen bij hun ontwikkeling en weet mensen te beïnvloeden.

De TAO van het coachen laat zien hoe ook ú een goede coach kunt worden. Dat hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn als het misschien lijkt. Iedereen heeft de juiste vaardigheden namelijk al in huis, u moet ze alleen nog maar verbeteren en optimaal leren benutten.

Hoe precies, dat vertelt de auteur aan de hand van het fictieve verhaal van Alex, senior manager bij een internationaal bedrijf, aangevuld met overzichtelijke theorie en oefeningen.

Zo vindt u in dit boek onder meer:

  • de zelftest voor coaches
  • het 4-stappenplan voor het geven van feedback
  • de motivatie oefening
  • de matrix van deskundigheid en motivatie voor het kiezen van een coachingstijl

Meer berichten in de rubriek: boekbespreking


Meer info

Pagina vervangen
Pagina vervangen Deze pagina is vervangen door een andere pagina. Excuses voor het ongemak. Ga naar boekbesprekingen voor de informatie die u zoekt. .

Santé
Santé inspireert! Met een Santé abonnement heeft u even tijd voor jezelf! Een tijdschrift boordevol met het laatste nieuws, gezondheid, psychologie, sport en ontspanning.

GITP Opleiding oplossingsgericht coachen
Pagina vervangen Deze pagina is vervangen door een andere pagina. Excuses voor het ongemak. Ga naar GITP Opleiding oplossingsgericht coachen voor de informatie die u zoekt.

Masterclass Coaching Voor Leidinggevenden
Pagina vervangen Deze pagina is vervangen door een andere pagina. Excuses voor het ongemak. Ga naar masterclass resultaatgericht coachen voor de informatie die u zoekt.

Coachend leiderschap
Bestemd voor leidinggevenden en plaatsvervangend leidinggevenden van afdelingen, voor coördinatoren van teams, projectleiders en teamleiders. Leidinggevenden moeten in staat zijn om hun mensen zo aan te sturen dat ze het beste uit zichzelf halen.