Een op een coaching werkwijzen


Een luister cd met tips voor en inzichten over één-op-één coaching.

Een op een coaching werkwijzen Deze aflevering behandelt de werkwijzen van één-op-één coaching. Deze aflevering bestaat uit twee delen, te weten: Verleden en Heden. Het eerste deel gaat over de Socratische methode. U wordt meegenomen in een wandeling door het verleden. Al wandelend leert u de betekenissen van vragen. En u leert gestructureerd vragen stellen. Resulterend in een kritische reflectieve vraagmethode voor coach en coachee.

Het tweede deel gunt u al luisterend een blik in de keuken van een coach. Aan de hand van praktijksituaties komen de volgende zaken aan bod: het belang van de intake, de verbinding tussen coachvraag en organisatie door het driegesprek, de zogenaamde P-driehoek (Persoonlijkheid, Performance en Praktijk) en veelvoorkomende thema's zoals controle loslaten, betrokkenheid en geschaad vertrouwen. De gebruikte methode is de RET-methode, ofwel de Rationeel Emotieve Training.

De aflevering Een op een coaching werkwijzen is geschreven door Jan Oosting en Jaap Ozinga. Jan Oosting is programmamanager van het expertisecentrum aan de Haagse Hoge School. Jaap Ozinga is zelfstandig gevestigd coach en parttime programmaleider bij de BAAK en bestuurslid van Stichting Coach! Speciale dank gaat uit naar Francine ten Hoedt die Jaap Ozinga kritisch interviewde.

Meer berichten in de rubriek: audio cursussen
luisterboeken


Meer info

Personal Coach
Cursus Personal Coach bij Studieplan; help anderen met hun persoonlijke ontwikkeling Met deze complete cursus leert u verschillende coachingtechnieken om nieuwe werknemers binnen het bedrijf te begeleiden tijdens het inwerktraject.

Management en Consulting
Platform voor organisatieprofessionals. Management en Consulting is een onafhankelijk platform voor de echte organisatieproffessionaal. Managagement en Consulting bestaat uit het volgende: een tijdschrift, een nieuwsbrief en een website.

Superversie voor Coaches
Pagina vervallen Deze pagina is vervallen. Excuses voor het ongemak. Ga naar de startpagina van coachopleiding.info of naar.

coachen op competenties
Pagina vervangen Deze pagina is vervangen door een andere pagina. Excuses voor het ongemak. Ga naar coachen op competenties voor de informatie die u zoekt.

Pagina vervallen
Pagina vervallen Deze pagina is vervallen. Excuses voor het ongemak. Ga naar de startpagina van coachopleiding.info of naar voor een overzicht van alle pagina's / artikelen op deze site.