Coachen met een leeg hoofd


Hoe u uw eigen 'radio' kunt uitschakelen, zodat u zich volledig kunt openstellen voor de signalen die uw coachee uitzendt

Coachen met een leeg hoofd Als coach samen met uw coachee bouwen aan bewustwording, bewustzijn en verantwoordelijkheidsbesef, met een resultaatgerichte aanpak die in directe relatie staat tot de werkcontext. Dat is de essentie van coachen. Een coach moet daarom een goede antenne hebben voor wat er in een ander omgaat.

Coachen met een leeg hoofd laat zien hoe u uw eigen 'radio' kunt uitschakelen, zodat u zich volledig kunt openstellen voor de signalen die uw coachee uitzendt. Want als u luistert naar uw eigen zenders, die een mening hebben, een oordeel of een oplossing, dan luistert u niet echt naar de ander. Pas als uw hoofd leeg is, kunt u hem horen.

Wat levert dit boek u op als coach?

  • Als u dit boek hebt gelezen, kent u het verschil tussen de coach als expert, als gids en als geweten en weet u welke coachingsaanpak bij welke coachingsvraag past. Kortom: u kunt coachen op maat.
  • U leert coachen in vier stappen: verbinden, verwonderen, verifiëren en verder gaan.
  • Tips, oefeningen en praktijkvoorbeelden laten u zien hoe u effectief te werk kunt gaan, terwijl bloopers u ervoor behoeden om in valkuilen te stappen.

Ga zitten, ontspan en maak uw hoofd leeg voor nieuwe coachingsmogelijkheden.

Meer berichten in de rubriek: boekbespreking


Meer info

management toolbox deel 1 coaching
Pagina vervangen Deze pagina is vervangen door een andere pagina. Excuses voor het ongemak. Ga naar de management toolbox deel 1: coaching voor de informatie die u zoekt.

Tools voor de coach
Coaches kunnen deze tools inzetten bij tweegesprekken om gerichter te werken Is coachen meer dan praten alleen? In Tools voor de coach biedt Jeroen Hendriksen methoden en werkvormen.

Van Deskundige Naar Trainer
Leer ook hoe u op een aansprekende en praktische manier een training met het gewenste resultaat voor ogen kunt ontwerpen en krachtig kunt faciliteren Biedt u trainingen over uw vak en wilt u betere interactie verwerven, vaker resultaat bereiken é er meer plezier aan beleven?In het werk! boekwerk Van Deskundige naar Trainer leert u op een aansprekende en praktische wijze een training resultaatgericht kunt ontwerpen en krachtig kunt begeleidenWat er in dit boek staat:Uw training sessies helder maken door een praktische diagnose te doen;Vanuit praktijk ontwerpen;{Variatie inbouwen met activerende werkvormen;Beter omgaan met weerstanden door andere gesprekstechnieken aan te wenden, de advocaat van de duivel te spelen en uitdagende stellingen en confronterende voorbeelden te gebruiken;Goed omgaan met emoties van de groep en van uzelf.

Bewegen In Kracht
Holistisch model waarin zelfhulp, coaching en therapie samengaan Bewegen in kracht is een uniek holistisch model waarin zelfhulp, coaching en therapie samengaan.

ISBW Opleiding - Grondbeginselen van coaching
Voor mensen die meer willen weten over het gedrag van mensen en hoe u dit kunt beïnvloeden. De training Grondbeginselen van Coaching leert u alle basisvaardigheden van de coach.