Coachen met een leeg hoofd


Hoe u uw eigen 'radio' kunt uitschakelen, zodat u zich volledig kunt openstellen voor de signalen die uw coachee uitzendt

Coachen met een leeg hoofd Als coach samen met uw coachee bouwen aan bewustwording, bewustzijn en verantwoordelijkheidsbesef, met een resultaatgerichte aanpak die in directe relatie staat tot de werkcontext. Dat is de essentie van coachen. Een coach moet daarom een goede antenne hebben voor wat er in een ander omgaat.

Coachen met een leeg hoofd laat zien hoe u uw eigen 'radio' kunt uitschakelen, zodat u zich volledig kunt openstellen voor de signalen die uw coachee uitzendt. Want als u luistert naar uw eigen zenders, die een mening hebben, een oordeel of een oplossing, dan luistert u niet echt naar de ander. Pas als uw hoofd leeg is, kunt u hem horen.

Wat levert dit boek u op als coach?

  • Als u dit boek hebt gelezen, kent u het verschil tussen de coach als expert, als gids en als geweten en weet u welke coachingsaanpak bij welke coachingsvraag past. Kortom: u kunt coachen op maat.
  • U leert coachen in vier stappen: verbinden, verwonderen, verifiëren en verder gaan.
  • Tips, oefeningen en praktijkvoorbeelden laten u zien hoe u effectief te werk kunt gaan, terwijl bloopers u ervoor behoeden om in valkuilen te stappen.

Ga zitten, ontspan en maak uw hoofd leeg voor nieuwe coachingsmogelijkheden.

Meer berichten in de rubriek: boekbespreking


Meer info

De magie van coachen - Bijzondere momenten in de coachingspraktijk
Een bundel met zeer uiteenlopende meningen en ervaringen over de rijke mogelijkheden die het coachen biedt. Het kan er wonderlijk aan toegaan in de coachingspraktijk.

CoachingGids 2010
De gids is een goed instrument bij het maken van de juiste match tussen vraag en aanbod en de keus voor een persoonlijke of werkgerelateerde coach of begeleider Coaching in brede zin in Nederland en ook in veel andere landen de erkenning te krijgen die het verdient.

Personal Coach
Cursus Personal Coach bij Studieplan; help anderen met hun persoonlijke ontwikkeling Met deze complete cursus leert u verschillende coachingtechnieken om nieuwe werknemers binnen het bedrijf te begeleiden tijdens het inwerktraject.

Opleiding Coachend leidinggeven
Pagina vervangen Deze pagina is vervangen door een andere pagina. Excuses voor het ongemak. Ga naar Opleiding Coachend leidinggeven - Van den Broek en Partners voor de informatie die u zoekt.

De coachende interim manager
Geschreven voor interim-managers die het vak meer verdieping willen geven. In De coachende interim-manager gaat de auteur in op de rollen die een coachende interim-manager succesvol maken.