Coaching In Professionele Organisaties


Hoe als manager gebruik maken van een psychologisch instrumentarium voor de persoonlijke ontwikkeling en professionalisering van medewerkers

Coaching in professionele organisatiesCoaching is een instrument dat organisaties toepassen voor de professionalisering van hun medewerkers. Coaching is minder gericht op de vakinhoudelijke begeleiding van de medewerkers, maar meer op hun persoonlijke professionele ontwikkeling.

Over de wijze waarop een manager een medewerker op taakaspecten kan coachen, is veel literatuur verschenen. Dit boek gaat erover hoe een manager gebruik kan maken van een psychologisch instrumentarium voor de persoonlijke ontwikkeling en professionalisering van de medewerker. Naast inzicht in de verschillende leerprocessen, beschrijft Van den Nieuwenhof een uitgewerkt coachingsmodel dat de manager stap voor stap kan toepassen om een effectief coachingstraject in te richten en wordt uitgebreid ingegaan op gespreksvaardigheden die een coach moet ontwikkelen.

Coaching in professionele organisaties is een praktisch handboek met veel voorbeelden van managementinstrumenten en psychologische instrumenten voor managers en coachen van hoger opgeleide medewerkers.

Coaching in professionele organisaties ebstellen

Meer berichten in de rubriek: boekbespreking


Meer info

Gratis boek bij bestelling boek uit lijst
Bestel een van de 25 boeken uit de actielijst, en ontvang gratis het boek 'Ga met je sterke punten aan de gang' Deze actie loopt tot en met 31 april 2012, en zolang als de voorraad strekt.

Masterclass Coaching Voor Leidinggevenden
Pagina vervangen Deze pagina is vervangen door een andere pagina. Excuses voor het ongemak. Ga naar masterclass resultaatgericht coachen voor de informatie die u zoekt.

Online Beroepentest Snel Testen Wat Je Kunt
Online Beroepentest Snel Testen Wat Je Kunt U wilt weten wat uw kansen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt zijn. U heeft niet direct zin in een langdurig en duur coachtraject.

coachingwaaier voor managers
Pagina vervallen Deze pagina is vervallen. Excuses voor het ongemak. Ga naar de startpagina van coachopleiding.info of naar.

Co-actief coachen
Nieuwe vaardigheden voor professioneel en persoonlijk coachen met downloadable coachingsformulieren. Coaching is behalve een internationaal snel groeiend vakgebied ook een communicatiestijl die steeds meer managers, docenten, counselers, ouders en anderen gebruiken.