De essentie van leiderschap


Leiderschap gaat over verantwoordelijkheid nemen. Deze mensen deden het. En u?

de essentie van leiderschapLeiderschap is geen natuurwetenschap. U kunt het niet leren op een business-school. Maar u kunt wel veel leren van mensen die over de hele wereld leiderschap tonen. Leiders zijn tenslotte 'gewone mensen die ongewone dingen doen'.

Laat u inspireren door de Braziliaanse ondernemer Ricardo Semler. Hij behandelt zijn werknemers als zelfstandigen en leidt een succesvolle democratische organisatie. Of neem een voorbeeld aan de Nederlandse Peter Bakker, die als bestuursvoorzitter van TNT een bijdrage levert aan het Wereldvoedselprogramma van de VN. Leer van de filosofe en activiste Noreena Hertz, die de kloof wil dichten tussen het rijke Westen en de ontwikkelingslanden. En raak ontroerd van het verhaal van de Bengaalse Muhammad Yunus, die miljoenen mensen helpt met microkredieten. Ook de lessen in leiderschap van andere wereldleiders zoals de Amerikaanse Jack Welch of de Zuid-Afrikaan Frederik Willem de Klerk zijn zeer de moeite waard.

Leiderschap gaat over verantwoordelijkheid nemen. Deze mensen deden het. En u? Wat gaat u doen? In ieder geval het boek De essentie van leiderschap lezen?

Meer berichten in de rubriek: boekbespreking
coachend leidinggeven


Meer info

Coaching Opleidingen
Pagina vervangen Deze pagina is vervangen door een andere pagina. Excuses voor het ongemak. Ga naar coaching opleidingen voor de informatie die u zoekt.

coachingwaaier voor managers
Pagina vervallen Deze pagina is vervallen. Excuses voor het ongemak. Ga naar de startpagina van coachopleiding.info of naar.

coachen op prestatie en resultaat
Concrete handvatten voor het vormgeven van performance management in lijn met de strategie van uw organisatie. Een manager kan op de volgende twee manieren sturen op het realiseren van resultaten door uw medewerkers: Rechtstreeks afspraken met hen maken over het realiseren van prestaties.

Hanze Connect - Cursus Professioneel Coachen
Pagina vervangen Deze pagina is vervangen door een andere pagina. Excuses voor het ongemak. Ga naar Hanze Connect - Cursus Professioneel Coachen voor de informatie die u zoekt.

De magie van coachen - Bijzondere momenten in de coachingspraktijk
Een bundel met zeer uiteenlopende meningen en ervaringen over de rijke mogelijkheden die het coachen biedt. Het kan er wonderlijk aan toegaan in de coachingspraktijk.