Verbeteren van teams


Nieuwe gezichtspunten om naar teams te kijken

verbeteren van teamsDe Thema-klassieker 'Verbeteren van teams' is compleet herzien en geactualiseerd. Belangrijke maatschappelijke ontwikkelingen die de laatste jaren het functioneren van teams en afdelingen hebben beïnvloed - dynamiek en complexiteit van organisaties, virtuele samenwerking, snellere besluitvorming en grotere aandacht voor sociale en culturele aspecten van het werk, et cetera - zijn allemaal verwerkt in dit complete handboek.

Eén theorie over teamwerk die alles omvat en de werkelijkheid vanuit één gezichtspunt benadert, zult u in dit boek niet vinden; de auteurs betwijfelen of die er überhaupt ooit zal komen. En u vindt in 'Verbeteren van teams' dus ook geen kant en klare antwoorden op al uw vragen... Waarom niet? Omdat het organiseren van en omgaan met mensen nu eenmaal grillig en weerbarstig is en elke keer weer anders. En dat zal altijd zo blijven.

Wat vindt u dan wel in dit boek? Nieuwe gezichtspunten om naar teams te kijken. Invalshoeken waarmee u met teams, afdelingen en organisaties aan de slag kunt. Wij geven u daarvoor stof tot nadenken en modellen om mee te werken. Onder andere met 'zoekplaatjes' willen we u stimuleren na te gaan welke factoren van invloed zijn op het functioneren van uw team. Ook de beperkingen en risico's van teamwerk belichten we. Verbeteren van teams is een compleet boek voor elke leidinggevende, team- of afdelingsleider, opleidings- of HR-adviseur. Het helpt u en uw team of afdeling verder op weg naar meer effectiviteit en - zeker niet minder belangrijk! - meer plezier in uw organisatie.

Meer berichten in de rubriek: boekbespreking
teamcoaching


Meer info

Keuzewijzer Coaching Training
Zes artikelen over het kiezen van de juiste coaching opleiding. Waarom zou u een coach opleiding gaan inzetten voor uw medewerkers of uzelf? Onder welke omstandigheden is dat zinvol, en in welke situaties levert een coach opleiding meer op dan uw investering in geld en tijd? Op deze pagina vindt u links naar enkele artikelen die u in verschillende situaties tot ruggensteun kunnen zijn of hier en daar enkele praktische tips kunnen geven.

Coachend Leidinggeven
over coachend leiderschap, persoonlijke groei en het halen van taakgerichte doelen Dit boek gaat over coachend leiderschap, persoonlijke groei en het halen van taakgerichte doelen.

Connect - Managementboek Van Het Jaar 2011
Menno Landings boek Connect: managementboek van het jaar 2011. Elk jaar kiest een onafhankelijke jury een managementboek van het jaar. Dit jaar (2011) is dat Connect van Menno Lanting.

Pagina vervallen
Pagina vervallen Deze pagina is vervallen. Excuses voor het ongemak. Ga naar de startpagina van coachopleiding.info of naar voor een overzicht van alle pagina's / artikelen op deze site.

Pagina vervallen
Pagina vervallen Deze pagina is vervallen. Excuses voor het ongemak. Ga naar de startpagina van coachopleiding.info of naar voor een overzicht van alle pagina's / artikelen op deze site.