Bye-Bye Consultant


Kijk Eens Met Een Andere Bril Op Naar Uzelf

Bye-Bye ConsultantAls (zelfstandig) coach, trainer of adviseur bent u altijd zo goed als uw laatste consult. Verknalt u die bijeenkomst dat denkt u klant al snel "hij is de laatste tijd niet meer zo goed, moet de relatie toch eens overdenken".

Het is onontkoombaar dat de advies relatie ten einde loopt. Laten we wel wezen: dat is ook de bedoeling. Ook al lijkt het er soms op dat sommige bureaus er alles aan doen om de klanten afhankelijk te maken van hun dienstverlening.

In zo'n situatie gaat het er niet meer om om klanten van dienst te zijn, maar om de eigen schoorsteen vooral te laten roken.

Hoe noodzakelijk het als professional, eenpitter of deel van een groot bureau, ook is om voor de eigen inkomsten te zorgen, de zaak ontspoort als de drijfveer louter en alleen de eigen inkomsten zijn.

Het boek bye-bye consultant pakt dit probleem aan. En dat vanuit het perspectief van de klant. Hoezo heeft een klant u nodig? Hoezo kunnen ze niet zonder? En zijn al de slimme en dure adviezen en trajecten dan echt zo nodig?

Het boek zit vreemd in elkaar, vooral ook door de bijzonder vormgeving, maar een aantal zaken zijn zeer zeker goed herkenbaar. En om de relatie van coach / trainer / adviseur zuiver te houden met uw klanten, denk ik dat niet alleen gefrustreerde klanten dit boek dienen te lezen.

Wilt u als professional weten hoe u voorkomt dat uw professional klant relatie ontspoort, en toch goed blijven verdienen? Dan is dit boek zeker een aanrader. Al is het maar om eens met een ander bril op naar uzelf te kijken.

Meer berichten in de rubriek: boekbespreking


Meer info

opleiding executive coaching
Pagina vervallen Deze pagina is vervallen. Excuses voor het ongemak. Ga naar de startpagina van coachopleiding.info of naar.

NCOI - Masterclass Coaching in Organisaties
Pagina vervangen Deze pagina is vervangen door een andere pagina. Excuses voor het ongemak. Ga naar NCOI - Masterclass Coaching in Organisaties voor de informatie die u zoekt.

Masterclass Coaching Voor Leidinggevenden
Pagina vervangen Deze pagina is vervangen door een andere pagina. Excuses voor het ongemak. Ga naar masterclass resultaatgericht coachen voor de informatie die u zoekt.

Filosofie Magazine
Bekijk het eens vanuit een filosofisch standpunt Filosofie Magazine gaat dieper in op de vragen die u hebt. Over de samenleving, opvoeding, uzelf, werk, gezin, het leven en de politiek.

Coachend Leidinggeven met Resultaat - Boertiengroep
Uw medewerkers doelgericht prikkelen tot uitstekende prestaties. Deze training is bij uitstek geschikt wanneer u uw medewerkers doelgericht wilt begeleiden naar meer resultaat of wilt bijstaan in hun ontwikkeling naar een grotere zelfstandigheid.