Connect - Managementboek Van Het Jaar 2011


Menno Landings boek Connect: managementboek van het jaar 2011.

connect, managementboek van het jaar 2011Elk jaar kiest een onafhankelijke jury een managementboek van het jaar. Dit jaar (2011) is dat Connect van Menno Lanting. Over de betekenis van sociale netwerken voor de eigen organisatie.

Enkele punten uit het juryrapport:

  • Grote praktische toepasbaarheid
  • Goed onderbouwd betoog
  • Veel voorbeelden uit de Nederlandse praktijk
  • Gedegen literatuuronderzoek.

De jury gaat verder: "Verder worden er voldoende suggesties gedaan voor discussies. Een boek dat duidelijk maakt dat managers de zaken niet meer in hun eentje kunnen regelen, maar in plaats daarvan gebruik moeten maken van zijn sociale netwerken.

Het boek is een prima aansporing voor organisaties om in deze wereld zonder grenzen, grote creativiteit intensieve samenwerking en open communicatie, een omslag te maken naar een authentiek open en verbonden manier van werken.

Bedrijven kunnen een ontmoetingsplek worden voor connecties en creativiteit, maar dat gaat niet vanzelf. Daarom is 'Connect!' een must voor iedere leider, manager of professional.

De vijf andere genomineerden voor dit jaar waren:

  • Brein@work van Nina Lazeron en Ria van Dinteren. Dit boek is het eerste boek dat de wetenschap van het brein én de praktijk van het werken in organisaties bij elkaar brengt. Het nieuwe werken ontrafeld van Ruud Baans, Patrick Houtkamp en Marcel Knotter. Dit boek verschaft een interessant en inspirerend, maar zeker ook ontnuchterend beeld van de praktijk van het nieuwe werken binnen een groot aantal Nederlandse organisaties.
  • Veranderen in Dialoog van Kees Schilder en Hans van Teijlingen. Centraal in dit boek staat succesvol veranderen door medewerkers erbij te betrekken.
  • Hoe Krijg Ik Ze Zover van Jan van Setten. Van Setten vertelt hoe u medewerkers met glashelder management door de verschillende fases heen krijgt.
  • De 9+ organisatie van Berry Veldhoen en Stephan van Slooten. De auteurs leggen in tien inspirerende hoofdstukken uit hoe organisaties in alle commerciële bedrijfsprocessen veel relevanter kunnen worden in de belevingswereld van de klant.

U kunt alle titels en meer uitleg vinden via de betreffende links. Succes met coachen, leidinggeven en lezen.

Meer berichten in de rubriek: boekbespreking


Meer info

Santé
Santé inspireert! Met een Santé abonnement heeft u even tijd voor jezelf! Een tijdschrift boordevol met het laatste nieuws, gezondheid, psychologie, sport en ontspanning.

De Leiderschapsbox
50% korting bij intekening op de bijzondere serie audio cd's over leiderschapVandaag de dag is zowat iedereen op een zeker moment leider. U hoeft daarvoor niet noodzakelijkerwijs in de formele functie als leidinggevende te zitten.

Gratis Enneagramtest
Test nu gratis uw persoonlijkheidstype met deze enneagramtest.

Tijdschriften En Vakbladen
Overzicht tijdschriften en vakbladen is verplaatst Vanwege een grondige renovatie van deze website is de pagina met een overzicht van tijdschriften en vakbladen verplaatst naar tijdschriften.

Opleiding Coachend leidinggeven
Pagina vervangen Deze pagina is vervangen door een andere pagina. Excuses voor het ongemak. Ga naar Opleiding Coachend leidinggeven - Van den Broek en Partners voor de informatie die u zoekt.