Boekbespreking: Managers, Mantra's & Mythen


Hoe management waarheden verworden tot funeste dogma's

Velen zijn bekend met mythen van managers zoals: 'de klant is koning', 'medewerkers willen niet veranderen', 'de kost gaat voor de baat uit', 'kwaliteit kost geld' en 'we moeten kiezen'. Deze uitspraken hebben inmiddels de essentie van een mantra verworven: uitspraken die steeds herhaald worden door managers. Het boek: Managers, Mantra's & Mythen voert deze gezegdes een voor een af als mantra's.

De mantra's zijn gegroepeerd in vier delen: structuurontwikkeling, omgevingsbeïnvloeding, ondernemerschap en personeelsontwikkeling. De twee laatste hoofdstukken zijn gewijd aan mythes over strategievorming en leiderschap.

Het boek: Managers, Mantra's & Mythen leest eenvoudig weg. Vanwege een brede opzet is het niet te vermijden dat ook enkele obligate open deuren ingetrapt worden, doch er zijn zeker ook een aantal doorkijkjes die niet voor de hand liggend zijn.

Meer berichten in de rubriek: boekbespreking


Meer info

Van Deskundige Naar Trainer
Leer ook hoe u op een aansprekende en praktische manier een training met het gewenste resultaat voor ogen kunt ontwerpen en krachtig kunt faciliteren Biedt u trainingen over uw vak en wilt u betere interactie verwerven, vaker resultaat bereiken é er meer plezier aan beleven?In het werk! boekwerk Van Deskundige naar Trainer leert u op een aansprekende en praktische wijze een training resultaatgericht kunt ontwerpen en krachtig kunt begeleidenWat er in dit boek staat:Uw training sessies helder maken door een praktische diagnose te doen;Vanuit praktijk ontwerpen;{Variatie inbouwen met activerende werkvormen;Beter omgaan met weerstanden door andere gesprekstechnieken aan te wenden, de advocaat van de duivel te spelen en uitdagende stellingen en confronterende voorbeelden te gebruiken;Goed omgaan met emoties van de groep en van uzelf.

NCOI - Masterclass Coaching in Organisaties
Pagina vervangen Deze pagina is vervangen door een andere pagina. Excuses voor het ongemak. Ga naar NCOI - Masterclass Coaching in Organisaties voor de informatie die u zoekt.

Coaching Training Coachend Managen
Met welke coach opleiding wordt u een betere manager? Als manager hebt u een overzichtelijke, doch niet altijd even eenvoudige, taak: u moet er voor zorgen dat u samen met uw mensen de gestelde doelen zo snel mogelijk realiseert.

Coaching Kaarten
Wel of niet zogenaamde coaching kaarten gebruiken tijdens coach en/of training sessies Coachingkaarten blijken een populair middel om coach gesprekken te faciliteren en/of initiëren.

Leren coachen
Voor leidinggevenden, personeelsmanagers, opleiders en mensen die collega's (in mensgerichte beroepen) willen leren coachen Centraal in dit boek staat de methode van individuele coaching in relatie met het werk.