Bespreking Een echte professional


Voldoen ware professionals aan de gestelde normen en maken zij gebruik van hun volledige potentieel?

Een echte professionalZijn professionals die bekwaam zijn en hard werken 'echte' professionals? En zijn zij uit op hoogwaardige kwaliteit in het werk en zijn zij er op gericht om hun cliënten de hoogst haalbare diensten te bieden? Of voldoen zij weliswaar aan de normen, maar benutten zij niet hun volledige scala aan mogelijkheden en missen zij de inspiratie om hun dienstverlening naar een hoger niveau te tillen? Professionals proberen zich zo professioneel mogelijk te presenteren en de juiste dingen te doen. Maar leggen volgens Maister de lat te laag en streven zij niet naar excellente resultaten. David Maister stelt zijn lezers de vraag wat zij onder 'waarlijke professionaliteit' verstaan en geeft zelf het antwoord. Echte professionals eisen van zichzelf steeds betere prestaties en streven ernaar de grootst mogelijke producten aan hun cliënten te bieden.

Maister neemt het in heldere bewoordingen op voor de kracht van principes en beschrijft zeer doelmatige instrumenten die managers kunnen aanwenden om professionals aan te zetten tot excellente resultaten. De daaraan ten grondslag liggen de kern is: geloof in eigen kunnen en nooit toegeven aan de neiging voldaan te zijn met datgene is bereikt. In plaats daarvan streven echte professionals ernaar de beste resultaten voor klanten. Al diegenen die daarin slagen zullen succesvol worden in hun professionele dienstverlening.

Meer berichten in de rubriek: boekbespreking
professionals


Meer info

NCOI - Masterclass Coaching in Organisaties
Pagina vervangen Deze pagina is vervangen door een andere pagina. Excuses voor het ongemak. Ga naar NCOI - Masterclass Coaching in Organisaties voor de informatie die u zoekt.

Pagina vervallen
Pagina vervallen Deze pagina is vervallen. Excuses voor het ongemak. Ga naar de startpagina van coachopleiding.info of naar voor een overzicht van alle pagina's / artikelen op deze site.

De verkoopleider als trainer
Pagina vervangen Deze pagina is vervangen door een andere pagina. Excuses voor het ongemak. Ga naar De verkoopleider als trainer voor de informatie die u zoekt.

Masterclass Coaching Voor Adviseurs
Pagina vervangen Deze pagina is vervangen door een andere pagina. Excuses voor het ongemak. Ga naar masterclass resultaatgericht coachen voor de informatie die u zoekt.

Post Bachelor Coaching en Begeleiding
Coaching opleiding gebaseerd op de NOBCO richtlijnen Professionals hebben grote behoefte aan begeleiding en gerichte coaching. In deze Post Bachelor Coaching en Begeleiding ontwikkelt u zich tot een professionele coach.