Gedeeld leiderschap - Managementboek 2012


Titel het winnende boek van managementboek van het Jaar 2012 nu bekend. Dit is: Gedeeld leiderschap

Gedeeld leiderschap van Jelle Dijkstra & Paul-Peter FeldDe winnaar van managementboek van het Jaar 2012 is nu bekend. De titel is: Gedeeld leiderschap van de hand van Jelle Dijkstra en Paul-Peter Feld. De managementboekjury maakte donderdag 15 maart de winnaar bekend tijdens het Negende Managementboekengala in Amsterdam.

Uit meer dan 200 managementboeken heeft de onafhankelijke jury 6 titels genomineerd voor de titel Managementboek van het Jaar. Daarna verkoos de jury het winnende boek, op basis van de volgende argumentatie:

Het winnende boek werd het meest toegankelijk, verfrissend, praktisch en vernieuwend gevonden. Een werk over andere manieren van organiseren en samenwerken. Command & Control is voorbij. Nu is het Gedeeld Leiderschap. Mensen werken nog met een model voor organiseren en leidinggeven uit de tijd van de Egyptische farao's.

Dat past niet meer in de tegenwoordige kenniseconomie. Een nieuwe manier van leidinggeven is nodig: leiderschap als uitkomst van co-creatie. Door leiderschap te delen verbetert kwaliteit. Het archetype van de formele leider - in haast alle gevallen de manager - maakt plaats voor een leiderschapsproces.

Koop Gedeeld leiderschap van Jelle Dijkstra en Paul-Peter Feld. De prijs voor het Managementboek van het Jaar en het Managementboekengala zijn beide initiatieven van managementboek.nl

Meer berichten in de rubriek: management


Meer info

Persoonlijke Coaching
Pagina vervangen Deze pagina is vervangen door een andere pagina. Excuses voor het ongemak. Ga naar Persoonlijke Coaching voor de informatie die u zoekt.

Thuisstudies van Nederlandse Handels Academie
Gratis tabelt PC bij aanmelding voor een thuisstudie..

coachend leidinggeven coachgesprekken
Pagina vervallen Deze pagina is vervallen. Excuses voor het ongemak. Ga naar de startpagina van coachopleiding.info of naar.

NCOI - Masterclass Coaching in Organisaties
Pagina vervangen Deze pagina is vervangen door een andere pagina. Excuses voor het ongemak. Ga naar NCOI - Masterclass Coaching in Organisaties voor de informatie die u zoekt.

coachen van collegas
Pagina vervallen Deze pagina is vervallen. Excuses voor het ongemak. Ga naar de startpagina van coachopleiding.info of naar.