Handboek Managementvaardigheden


Bijzonder geschikt voor zelfstudie, voor de onderwijspraktijk en als naslagwerk

Handboek managementvaardigheden Handboek managementvaardigheden is uitgegroeid tot een standaardwerk om toekomstige managers voor te bereiden op hun enerverende en ingewikkelde werkzaamheden. Het boekwerk geeft een praktische aanpak vanwege de vele voorbeelden, oefeningen en opdrachten. De opbouw en toon van Handboek managementvaardigheden maken het boek bijzonder geschikt als naslagwerk, voor zelfstudie en voor de onderwijspraktijk.

De kern van dit werk is het concurrerende - waardenmodel. Dat model verheldert welke vaardigheden van belang zijn voor effectief leiderschap. De volledig herziene druk focust minder op de afzonderlijke managementrollen en eerder op de competenties die voor een succesvolle leidinggevende belangrijk zijn. Een manager wordt gevraagd om te kunnen switchen tussen verschillende rollen, en met name verschillende competenties tegelijkertijd kunnen aanwenden.

Deze vijfde editie bestaat uit vier modules die elk vijf competenties behandelen:

  1. Module 1 Betrokkenheid en samenhang creëren en bewaren.
  2. Module 2 Continuïteit en stabiliteit creëren en in stand houden.
  3. Module 3 Productiviteit verhogen en rentabiliteit verhogen.
  4. Module 4 Aanpassingsvermogen bevorderen en veranderingen entameren.

Onderwijzers die verschillende managementrollen willen benadrukken, kunnen dat echter nog steeds.

Meer berichten in de rubriek: boekbespreking


Meer info

De Kick van het coachen
Pagina vervangen Deze pagina is vervangen door een andere pagina. Excuses voor het ongemak. Ga naar De Kick van het coachen voor de informatie die u zoekt.

coaching met nlp
Pagina vervangen Deze pagina is vervangen door een andere pagina. Excuses voor het ongemak. Ga naar coaching met nlp voor de informatie die u zoekt. .

De Coachingbox
Pagina vervangen Deze pagina is vervangen door een andere pagina. Excuses voor het ongemak. Ga naar De Coachingbox voor de informatie die u zoekt. .

Pagina vervallen
Pagina vervallen Deze pagina is vervallen. Excuses voor het ongemak. Ga naar de startpagina van coachopleiding.info of naar voor een overzicht van alle pagina's / artikelen op deze site.

opleiding executive coaching
Pagina vervallen Deze pagina is vervallen. Excuses voor het ongemak. Ga naar de startpagina van coachopleiding.info of naar.