Handboek Managementvaardigheden


Bijzonder geschikt voor zelfstudie, voor de onderwijspraktijk en als naslagwerk

Handboek managementvaardigheden Handboek managementvaardigheden is uitgegroeid tot een standaardwerk om toekomstige managers voor te bereiden op hun enerverende en ingewikkelde werkzaamheden. Het boekwerk geeft een praktische aanpak vanwege de vele voorbeelden, oefeningen en opdrachten. De opbouw en toon van Handboek managementvaardigheden maken het boek bijzonder geschikt als naslagwerk, voor zelfstudie en voor de onderwijspraktijk.

De kern van dit werk is het concurrerende - waardenmodel. Dat model verheldert welke vaardigheden van belang zijn voor effectief leiderschap. De volledig herziene druk focust minder op de afzonderlijke managementrollen en eerder op de competenties die voor een succesvolle leidinggevende belangrijk zijn. Een manager wordt gevraagd om te kunnen switchen tussen verschillende rollen, en met name verschillende competenties tegelijkertijd kunnen aanwenden.

Deze vijfde editie bestaat uit vier modules die elk vijf competenties behandelen:

  1. Module 1 Betrokkenheid en samenhang creëren en bewaren.
  2. Module 2 Continuïteit en stabiliteit creëren en in stand houden.
  3. Module 3 Productiviteit verhogen en rentabiliteit verhogen.
  4. Module 4 Aanpassingsvermogen bevorderen en veranderingen entameren.

Onderwijzers die verschillende managementrollen willen benadrukken, kunnen dat echter nog steeds.

Meer berichten in de rubriek: boekbespreking


Meer info

Opleiding - Grondbeginselen van coaching
Pagina vervangen Deze pagina is vervangen door een andere pagina. Excuses voor het ongemak. Ga naar ISBW Opleiding - Grondbeginselen van coaching voor de informatie die u zoekt.

de beste coach ben je zelf
Kunt u werk en spiritualiteit combineren? Personal coach Pam Comijs maakt in De beste coach ben je zelf duidelijk dat die combinatie vanzelfsprekender is dan u misschien denkt.

The Coaching Manual
Pagina vervangen Deze pagina is vervangen door een andere pagina. Excuses voor het ongemak. Ga naar The Coaching Manual voor de informatie die u zoekt.

80 tips voor coachend leidinggeven
De managementstijl waarin vrije zelfverantwoordelijke individuen met elkaar een relatie aangaan om resultaten te bereiken Lang voordat coaching een hype werd, publiceerde Willem Verhoeven al over dit onderwerp.

pc coaching
Pagina vervallen Deze pagina is vervallen. Excuses voor het ongemak. Ga naar de startpagina van coachopleiding.info of naar.