Online Tests - Test Uzelf Voordat U (Grote) Keuzes Maakt!


Test uzelf voordat u (grote) keuzes maakt.

coaching opleiding en online testsOnline tests kunnen u helpen om een goed (ander) beeld van uzelf te krijgen. U krijgt bijvoorbeeld inzicht in uw eigen persoonlijkheid. Of in uw voorkeurstijlen van leren. Of een beroep dat het beste (beter) bij u past. U kunt zelfs testen welke levenspartner voor u de juiste keuze zou zijn. Maar dat valt buiten het onderwerp van deze site

Het voordeel van online tests is natuurlijk dat u de deur er niet voor uit hoeft, en dat u veilig en vertrouwd, in de beschermde omgeving van uw computer, zo'n test kunt doen. Zonder pottenkijkers. En zelfs zonder dat u het zelfs maar aan anderen hoeft te melden.

Een andere belangrijke pré van zo'n test is dat u snel na het doen van zo'n test de uitslag hebt. Vaak duurt het niet langer dan 15 tot 30 minuten.

Belangrijk is natuurlijk wel dat het echte en valide tests zijn, en niet zo maar een testje van bijvoorbeeld de Viva of zo (hoe leuk soms ook). Gelukkig hebben we een goed online testbureau gevonden, waar gerenommeerde psychologen een goede mix hebben gevonden tussen betrouwbaarheid, snelheid, prijs en de resultaten goed zelf kunnen beoordelen.

We hebben voor een aantal, voor deze site relevante, tests geselecteerd en beoordeeld. Kijk bijvoorbeeld eens naar de volgende tests:

  • Professionele beroepskeuzetest. Welk werk past het best bij u, op basis van uw persoonlijkheid. Deze test combineert persoonlijkheidskenmerken met daarbij passende beroepen. De test duurt ongeveer 15 minuten en kost u slechts € 12,50. Kijk hier voor de professionele beroepskeuzetest.

  • De managementtest. Deze test brengt uw managementstijl en managementkwaliteiten in kaart. Prima basismateriaal om te bezien of coachend leidingeven iets is dat u direct kunt oppikken of dat u nog wel even een tandje bij moet zetten. Handig om te weten natuurlijk. De test duurt ongeveer 15 minuten en kost u € 34,50. Kijk hier voor de managementtest.

  • Professionele competentietest. Dit is een prima basistest om uw (coach) competenties eens goed in kaart te brengen. Wat gaat u al goed af? Wat maakt u beter met een beetje werk en inzet? En welke competenties zijn toch minder ontwikkeld dan u aanvankelijk dacht? U komt het te weten in een test van ongeveer 15 minuten en voor € 16,- weet u meer. Kijk hier voor de professionele competentietest.

  • De kerntyperingtest. Deze test is verwant aan de voorgaande test (competentietest), alleen gaat deze test verder in op de verhouding tussen sterke punten en minder sterke punten. Zeg maar een soort persoonlijke SWOT analyse. Hoe beënvloeden uw sterktes en zwaktes alkaar? Waar kunt u beter nog aan werken? U weet meer met 15 minuten en voor € 16,-. Kijk hier voor de kerntyperingtest.

Verder hebben we ook nog wat gratis testen voor u gevonden. Een prima manier om relevante zaken te weten te komen, en een goede opwarmer voor het serieuzere werk daarna. Kijk bijvoorbeeld eens naar:

Kortom. Met de online tests bent u snel op de hoogte van belangrijke kenmerken en eigenschappen van uzelf en uw mogelijkheden. En de kleine bedragen kunnen u de kop natuurlijk niet kosten.

Onze tip: doe eerst eens 1, 2 of 3 van die tests voordat u bepaalt welke coach opleiding (of om het even welke opleiding) bij u past. U komt dan vast en zeker beter beslagen ten ijs.


Meer berichten in de rubriek: testen


Meer info

Leren coachen
Voor leidinggevenden, personeelsmanagers, opleiders en mensen die collega's (in mensgerichte beroepen) willen leren coachen Centraal in dit boek staat de methode van individuele coaching in relatie met het werk.

Pagina vervallen
Pagina vervallen Deze pagina is vervallen. Excuses voor het ongemak. Ga naar de startpagina van coachopleiding.info of naar voor een overzicht van alle pagina's / artikelen op deze site.

Masterclass Coaching Voor Adviseurs
Pagina vervangen Deze pagina is vervangen door een andere pagina. Excuses voor het ongemak. Ga naar masterclass resultaatgericht coachen voor de informatie die u zoekt.

Coachen doe je samen
Pagina vervangen Deze pagina is vervangen door een andere pagina. Excuses voor het ongemak. Ga naar Coachen doe je samen voor de informatie die u zoekt.

Coachen de aanpak - capgemini academy
Een coaching opleiding bedoeld voor professionals die coaching willen uitoefenenMedewerkers in organisaties worden vaker en vaker geconfronteerd met gewijzigde doelstellingen, nieuwe uitdagingen en organisatieveranderingen.