Professioneel Coachen


Leer professioneel coachen met het LOI

De opleiding Professioneel coachen combineert theorie met praktijk. Gedurende de opleiding breng je de theorie direct in praktijk door middel van de inzendopdrachten die je bij het lesmateriaal vindt.

Tijdens de cursus leer je allereerst wat coaching precies is en ga je in op het belang ervan. Vervolgens leer je welke verschillende begeleidingsvormen er zijn. Denk hierbij aan loopbaanbegeleiding, consultatie, counseling, coaching, supervisie en werk- en praktijkbegeleiding. De cursus gaat ook in op de rollen en taken die een manager er in de loop der jaren bij heeft gekregen. Vroeger richtte je je als manager alleen op leidinggeven. Tegenwoordig ben je meer dan dat; zo ben je ook sponsor, mentor en coach. Professioneel coachen vertelt je ook hoe coaching ingezet kan worden als hrm-instrument.

Daarnaast leer je hoe je een coachingsplan moet opstellen en hoe je moet observeren en analyseren. Je doet vaardigheden op op het gebied van gesprekstechnieken en leert welke vormen van coachen er zijn. Zo kun je iemands competenties coachen, iemand op afstand coachen en confronterend coachen. Bij dat laatste confronteer je iemand op een bepaalde manier met zichzelf. Naast dit alles, leer je wat peercoaching en coaching-on-the-job precies zijn.

Professioneel coachen behandelt ook het complete coachingstraject. Welke fases zijn er? Waar begin je en is het goed om achteraf nog te evalueren? En hoe coach je een groep en hoe coach je iemand individueel? Wanneer een team wordt gemanaged door middel van coaching, wordt het werk goed gedaan en tegelijkertijd ontwikkelt het team zich. Prestatieverbetering, samenwerking en communicatie binnen een team komen uitgebreid aan de orde.

Meer weten over deze schriftelijke cursus coachen speciaal voor managers en leidinggevenden? Kijk dan op LOI Schriftelijke cursus professioneel coachen

Meer berichten in de rubriek: schriftelijke cursussen
loi


Meer info

Coaching In Professionele Organisaties
Hoe als manager gebruik maken van een psychologisch instrumentarium voor de persoonlijke ontwikkeling en professionalisering van medewerkers Coaching is een instrument dat organisaties toepassen voor de professionalisering van hun medewerkers.

8 Criteria Coaching Opleiding
8 criteria om een coach cursus, training of opleiding vooraf te kunnen beoordelen Op deze pagina vindt u 8 criteria om een coaching cursus of training coachen vooraf te kunnen beoordelen.

Budgetcoach
Cursus Budget Coach bij NHA; help mensen weer naar een financieel stabiele situatie Als budgetcoach helpt u mensen weer naar een financieel stabiele situatie.

Masterclass Coaching Voor Leidinggevenden En Adviseurs
Pagina vervangen Deze pagina is vervangen door een andere pagina. Excuses voor het ongemak. Ga naar masterclass resultaatgericht coachen voor de informatie die u zoekt.

LOI Audio Cursus Coachen
LOI Audio Cursus Coachen - Leren Coachen In De File U bent leidinggevende. U wilt meer weten over coachen. En u wilt een en ander ook snel en effectief onder de knie krijgen.