Business Coach


Cursus Management Consultant / Business Coach bij NHA; leer uw klanten bij het verbeteren van hun management, marketing en financiën

In deze cursus leert u hoe u uw klanten kunt adviseren bij het verbeteren van management, marketing en financiën. Ook leert u hoe u uw eigen consultancy-bureau kunt opzetten en waarmee u rekening dient te houden.

Is er wel vraag naar management consultants / business coaches? Er vinden veel veranderingen tegelijk plaats: nieuwe technologieën, de ontwikkeling van het internet, nieuwe regelgeving, de opkomst van economieë als China en India etc. Geen wonder dat managers vaak de hulp inroepen van Business Coaches. Er is op dit moment een grote vraag naar Management Consultants. Elk bedrijf, groot of klein, kan de hulp inschakelen van een coach om bepaalde zaken te verbeteren. En de kosten voor een coach zijn vaak laag in vergelijking met de besparingen die ze kunnen doorvoeren, de doorgevoerde verbeteringen van de verkoopresultaten, of de productiviteitsverbeteringen die ze bewerkstelligen.

Deze opleiding wordt verzorgd door NHA.

Kijk verder voor informatie over inschrijfgeld, toelatingseisen en dergelijke op: Cursus Management Consultrant / Business Coach

Meer berichten in de rubriek: schriftelijke cursussen
nha
business coaching


Meer info

Coachend leiderschap
Ondersteuning bij uw professionaliseringsproces zodat u uw medewerkers beter kunt coachen en sturen. Coachend leiderschap, u kunt er niet meer omheen.

Superversie voor Coaches
Pagina vervallen Deze pagina is vervallen. Excuses voor het ongemak. Ga naar de startpagina van coachopleiding.info of naar.

Coaching Cursus tot Provocatief Coach
Hoe u ook als coach tegenkracht kunt leveren waarmee u mensen uitdaagt hun weerstand op te gevenProvocatief coachen is een stijl van coaching waarbij u werkt met humor en uitdaging.

HBO Sportcoaching
Pagina vervangen Deze pagina is vervangen door een andere pagina. Excuses voor het ongemak. Ga naar HBO Sportcoaching voor de informatie die u zoekt.

Conflictcoaching
Een boek over het hanteren van conflictsituaties in bedrijven. De auteurs van dit boek stellen dat conflicten benut kunnen worden voor het verbeteren van samenwerkingsrelaties en dat conflicten creativiteit, groei en kwaliteit kunnen genereren.