Waarom deze site


Wat is belangrijk bij de keuze voor de juiste coachopleiding?

Meer en meer managers en professionals willen leren te coachen, en steeds meer mensen volgen daadwerkelijk een cursus coachen. De markt doet zich navenant gelden: het aanbod van deze trainingen, cursussen en opleidingen is in de afgelopen jaren behoorlijk toegenomen.

En nu is het aan u de dankbare (of ondankbare) opgave om de juiste opleiding coachen te vinden. Voor uzelf, uw medewerkers of collega's. Maar waar begint u? Hoe weet u of u de slimste club of organisatie heeft gevonden? Wanneer weet u voldoende of u vindt wat u nodig heeft?

Dat is de bestaansgrond onder deze website: een handreiking om de juiste cursus coachen te vinden. Dat doen we aan de hand van in meerdere artikelen en een overzicht van verschillende coaching trainingen, cursussen en opleidingen.

Doe er uw voordeel mee!

Enkele coaching opleiding artikelen op deze site zijn:

  • 8 criteria coaching opleiding. Bij het kiezen van een coach opleiding, cursus of training, zijn acht criteria van belang. Welke? Lees 8 criteria coaching opleiding


  • 10 coaching toepassingen. Coaching wordt in veel situaties gebruikt, elke situatie kent zijn eigen toepassing. Welke toepassing sluit het best bij uw wensen aan, en hoe vindt u die terug in een coaching opleiding? Lees meer in 10 coaching toepassingen.

  • 4 grondvormen van coachen. Coachen kent vier grondvormen, met elke zijn kenmerkende eigenschappen. Welke coaching stijl past het best bij u?. Lees meer over 4 grondvormen coaching.

  • Waarom een coach opleiding. Waarom zou u een coaching training volgen? Of waarom zou u uw mensen naar een coaching opleiding sturen? Wanneer heeft dat zin? Lees meer over waarom coaching opleiding.

  • 6 artikelen over coaching. Lees in zes korte artikelen allerlei zaken rond het kiezen, bespreken, volgen en beoordelen van een coaching training geschikt voor zakelijke doelstellingen. Bijvoorbeeld over de relatie tussen coachen en managen of hoe als HRM te kiezen voor de juiste coaching training. Lees meer over 6 artikelen over coaching.

Overige aan coachen en coaching opleidingen aanverwante onderwerpen

Verder vindt u op deze site ook andere - aan coachen aanverwante - onderwerpen. Bijvoorbeeld:

  • Vakbladen en tijdschriften een boek is soms overkill of al snel gedateerd. Tijdschriften zijn altijd actueel en praten u snel bij. Als coach wilt u bovendien van vele markten thuis zijn. En tijdschriften kunnen u bij dat alles op uw wenken bedienen. Kijk verder bij tijdschriften en vakbladen.

  • Spellen en werkvormen behandelt diverse spellen die u als (aankom,end of professioneel0 coach kunt gebruiken tijdens, voorafgaand of volgend op coachtrajecten. U vindt er spellen voor een-op-een-situaties, voor teamsessies en meer. U vindt er ook informatie hoe u zelf creatieve werkvormen kunt ontwerpen. Kijk verder op spellen en werkvormen.

  • Online tests geeft een overzicht van enkele relevante tests die u als (aankomend) coach kunt doen voordat u zich inschrijft voor welke opleiding of cursus dan ook. Voordeel van deze tests zijn dat u ze direct online kunt doen, ze geen rib uit uw lijf kosten en u ze op elk gewenst moment van de dag, zonder achter uw PC vandaan te hoeven komen, kunt doen. En het spreekt natuurlijk vanzelf dat het geldige en relevante tests zijn. Kijk voor meer info op online tests.

Meer berichten in de rubriek: mededelingen


Meer info

Leren Coachen zonder stappenplan
Pagina vervangen Deze pagina is vervangen door een andere pagina. Excuses voor het ongemak. Ga naar Leren Coachen zonder stappenplan voor de informatie die u zoekt.

opleiding coaches van collegas
Pagina vervallen Deze pagina is vervallen. Excuses voor het ongemak. Ga naar de startpagina van coachopleiding.info of naar.

Online Tests - Test Uzelf Voordat U (Grote) Keuzes Maakt!
Test uzelf voordat u (grote) keuzes maakt. Online tests kunnen u helpen om een goed (ander) beeld van uzelf te krijgen. U krijgt bijvoorbeeld inzicht in uw eigen persoonlijkheid.

NCOI - Masterclass Coaching in Organisaties
Pagina vervangen Deze pagina is vervangen door een andere pagina. Excuses voor het ongemak. Ga naar NCOI - Masterclass Coaching in Organisaties voor de informatie die u zoekt.

Mofundus Cursus Coachen
Opleiding Coaching met vijf interventietechniekenCoachen is niet gelijk aan adviseren, nee, een coach is een begeleider van processen. De coach begeleidt een coachkandidaat zodanig dat die eigen antwoorden kan ontdekken door het onderzoeken van belemmeringen en onzekerheden.